Reiserute

I veldig grove trekk er turen delt opp i syv kapitler:

1. Østlandet langs svenskegrensa til Trondheim

2. Helgelandskysten-Steigen-Hamarøy + utvalgte partier av E6

3. Troms og Finnmark til Kirkenes og Vardø

4. Troms og Finnmark med Hurtigruta nedover til Tromsø

5. Kvaløya, Senja, Vesterålen og Lofoten

6. Vestlandet langs kysten

7. Sørlandet på vei hjem

NB, sjekk Strava for endelige ruter. Legger her ut noen google screenshots

fra trakter jeg allerede har besøkt.

1.Oslo-Larkollen-Hvaler-Halden-Villmarksruta-Trondheim

Først fra Oslo nedover kysten til Halden via Larkollen og Hvaler, deretter sykler jeg oppover til Trondheim langs Villmarksruta, via Haldenkanalen, så gjennom Finnskogen og forbi Femundsmarka (innom vakre Røros), videre over fjellet langs fv705 gjennom Stugudalen forbi Sylene, før jeg skrår inn mot Trondheim langs Jonsvannet. Satser på å finne en fin campingplass nær Flakk fergeleie.

 

2.Rørvik-Inderøy-Brønnøysund-Sandnessjøen-Ørnes-Bodø-Steigen-Hamarøy

Deretter tar jeg båten over fjorden til Fosen-halvøya hvor jeg håper på en tur innom Stokkøya på veien tilbake, men oppover sykler jeg rett på Kystriksveien (Fv17) og følger Helgelandskysten innom Brønnøysund, Alstadhaug, Sandnessjøen og mange andre fine steder. Det blir nok etpar utvalgte turer innom E6 også, enten på veien opper eller nedover, som nattsykling over Saltfjellet og en tur innom herlige Mosjøen. Sykler så videre innaskjærs oppover fra Bodø langs E6 og tar sannsynligvis omveiene innom Engeløya i Steigen og Tranøy fyr på Hamarøy.

 

3.Ballangen-Alta-Kirkenes-Grense Jakobselv-Vardø-Hamningberg

Deretter over Ballangen til Narvik, så Setermoen-Bardufoss-Nordkjosbotn-Alta. Det er heftige landskap og store avstander. Tar dagene som de kommer etter form, vær og vind. I Alta tar jeg muligens veien om Karasjok og Tanaelva til Tana, men det er foreløpig usikkert. Ser an tiden, været og myggen, samtidig som jeg er veldig glad i den andre veien uttaskjærs langs E6 og Fv98 og vil gjerne sykle den retning nordover. Turen går uansett langs kysten til Kirkenes og den flotte stranda ved Grense Jakobselv. Deretter langs Varangerhalvøya til eksotiske Vardø og Hamningberg. Varanger er ett av mine absolutte favoritt-områder i verden.

4.Hurtigruta: Vardø-Honningsvåg/Nordkapp/Gjesvær-Tromsø

Vurderer så å ta Hurtigruta mellom etpar av halvøyene nedover langs kysten til Tromsø, som fra Vardø til Mehamn eller Honningsvåg, og kanskje videre til Tromsø. Ønsker å vise frem litt av reisen med Hurtigruta og synes disse områdene er helt magiske. Etpar opplevelser med Hurtigruta er et absolutt must på en Norge Rundt tur.

5.Kvaløya-Senja-Andøya-Vesterålen-Lofoten-Kystriksveien/E6

Fra Tromsø sykler jeg innom Kvaløya og Ringvassøya, så  videre på Senja over til Andøya og Vesterålen. Håper på en tur innom Nyksund for en arbeidsdag eller to. Deretter sykler jeg nok relativt raskt gjennom Lofoten på natterstid siden jeg antar det i sommer vil være ekstra mye trafikk langs E10. Er jeg heldig får jeg også midnattsol. Gjør nok så noen variasjoner av Kystriksveien og E6 nedover mot Fosen-halvøya, men må se an tiden litt.

 

6.Vestlandet uttaskjærs så mye som mulig

Fra Fosen-halvøya prøver jeg å velge endel mindre veier langs Vestlandet ned til Kristiansand, men det blir nok endel E39 også ser det ut som. Om tiden strekker til hadde det vært fint å ta turen utom Hitra. Det er litt uklart foreløpig. Nedover ønsker jeg særlig å sykle Fv61, 64, 57. Videre fra Bergen til Haugesund, Stavanger og Kristiansand trekker jeg muligens innover i landet siden det er endel tuneller jeg ikke kan sykle i, men hvis fergetider og trafikk tillater det vil jeg prøve å holde meg uttaskjærs så mye som mulig.
 

7.Kristiansand-Sandefjord-Oslo

Hjemover fra Kristiansand vil jeg forsøke å komme innom noen fine perler langs sørlandskysten, særlig langs Rv401, 420 og 410, men dette er områder jeg planlegger å dekke i mer detalj på fremtidige turer. Jeg må naturligvis en tur innom muttern og familien i Sandefjord før jeg er hjemme i Tigerstaden.

Denne turen handler naturligvis ikke om å komme fort fram eller sette noen rekorder, men om å fange, skape og dele så mange gode opplevelser som mulig. Om å forsøke inspirere andre til å dra på egne eventyr i Norge, og gi litt tilbake for alt jeg har fått på reisene mine. Og naturligvis samle inn så mange penger til Kreftforeningen som mulig. Takk igjen til alle dere som har bidratt; det inspirerer meg til å fortsette turen og gjøre den så fin som mulig.

Koa camping til Flakkan.jpg

© 2020 by  Jarle Bruun

  • Black Instagram Icon