top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJarle Bruun

I mål etter Norge Rundt på 50 dager på sykkel

Oppdatert: 28. aug. 2020

Fredag 14 august var jeg tilbake på Radiumhospitalet etter 50 fantastiske døgn hele Norge Rundt på sykkelen med fotokamera og videokamera. Turen ble mer enn jeg turde håpe på før avreise. Jeg har fått møte nye flotte, vennlige og varme mennesker hver eneste dag på turen; det har vært mennesker som har bydd på sin gjestfrihet og omsorg, kunnskap, personlige historier og erfaringer, eller som har gitt meg ulike små og store gaver underveis; alt fra sykkeldekk og gratis sykkelservice til husly og mat, og støtte til Kreftforeningen. Alt har vært spontant og uoppfordret; det har påvirket meg sterkt og gitt meg ytterligere inspirasjon og motivasjon til å forsøke gjøre dette nettstedet til en verdifull praktisk portal som formidler genuine og personlige reiseopplevelser fra hele Norge.


I løpet av turen har jeg tatt mer enn 40000 bilder (eksponeringer) og mer enn 5000 videosnutter. Mer enn jeg hadde regnet med. Jeg har også møtt og fått fotografere flere hundre mennesker med tilknytning til stedene jeg har besøkt underveis, som alle har gitt samtykke til at bildene kan brukes til å skape god stemning fra hele Norge gjennom norskeomveier. Det setter jeg enormt stor pris på; tusen hjertlig takk! Det gir liv og identitet til alle stedene jeg forsøker å formidle.


Jeg er nå i første omgang i gang med å oppdatere nettsiden med bilder og litt tekst for alle de 50 dagene. Etter å ha oppdatert de første 18 dagene underveis fant jeg ut at det ble forstyrrende og tok for mye tid bort fra selve reisen; spesielt da jeg oppdaget at den gamle mac´en jeg hadde med ikke hadde batterikapasitet på mer enn 30-40 minutters arbeid før den måtte plugges i veggen, noe som ofte ikke var et alternativ.


Planen er videre å restrukturere nettstedet under flere ulike tema og geografiske områder. I tillegg vil jeg legge til relevante bilder og videoer fra tidligere reiser. Alt må være søkbart på en praktisk måte slik at det kan være til nytte for nordmenn og utlendinger som planlegger sin neste norgesferie. Jeg vil gjennomgående argumentere for at vi reisende er bevisste på å legge igjen penger lokalt; det er avgjørende for at turismen skal bidra til et bedre næringsgrunnlag for alle de som bor utenfor allfarvei, på alle de fantastiske omveiene. Jeg vil også særlig forsøke å bygge opp noe meningsfullt rundt verdien av å ha en aktiv og sosial livsstil med rike relasjoner for å bekjempe kreft og annen sykdom. Det er noe jeg er spesielt opptatt av. Jeg håper alle som finner verdi i norskeomveier også vil gjøre en forskjell i kreftkampen ved å gi et bidrag til Kreftforeningen via Vipps på: https://innsamling.kreftforeningen.no/14471


Det sagt, så må jeg nå ta ett skritt av gangen videre i dette prosjektet. Det er mye å sette seg inn i og lære, både med webdesign og videoredigering, men særlig med tanke på effektiv bruk av sosiale medier til formidling. Oppdateringene vil foregå jevnt og trutt når jeg har ledig tid på kveldene. Til neste sommerferie håper jeg mange vil la seg inspirere gjennom norskeomveier og bruke siden til å planlegge og realisere egne eventyr langs land og strand. Jeg vil jevnlig legge ut bilder og videoer på instagramkontoen "norskeomveier" og setter stor pris på tilbakemeldinger og tips til forbedringer.


Alt vel,

Jarle

38 visninger0 kommentarer
bottom of page