top of page

Om prosjektet

Kort fortalt

Jeg er en ivrig kreftforsker som elsker å sykle med kamera på omveier i Norge. På sykkelen kommer man i mye nærmere kontakt med naturen og man møter også mange flere mennesker på veien. Det er rart og fint hvor mye lettere folk tar kontakt med deg når du kommer syklende med alt pikkpakket. Sommeren 2020 tenkte jeg at det hadde vært fantastisk om jeg både kunne samle inn noen kroner til kreftsaken, og samtidig inspirere flere til å utforske det vakre og spennende landet vårt; gjennom bilder, tekst og video på Instagram, Strava og nettsiden norskeomveier.no.  Ambisjonen var å sykle stort sett hele Norge Rundt, fra sør til nord til sør og vest og hjem igjen (se egen underside for detaljert reiserute). Jeg forsøkte å gi daglige oppdateringer på Instagram og Strava, og oppdatere nettsiden så ofte som mulig. Håper du finner turen interessant og inspirerende! 

Om å miste noen nære og lære av det videre

Kreft er en alvorlig sykdom som rammer oss alle i løpet av livet, enten som pasient eller i nære relasjoner. Jeg mistet selv faren min til kreft i ung alder og erfaringene har vært avgjørende for valgene jeg har gjort videre i livet. Det var ubeskrivelig vanskelig å oppleve at den store ´helten´ min ble gradvis brutalt brutt ned over flere intense år med mye smerter. Det påvirket alle i familien sterkt. Han var en klippe av styrke og integritet, en som holdt familien sammen og en som alle kunne stole på gjennom tykt og tynt. Samtidig ble disse årene over tid den aller mest verdifulle livserfaringen jeg har med meg i bagasjen i dag. Jeg ble tidlig klar over hvor viktig det er å sette pris på, og ta godt vare på alt vi har og har bygd opp i løpet av livet, i dag. Familie, gode venner, gode relasjoner og god helse. Drømmer og ambisjoner. Tiden vi har er begrenset og det mest verdifulle vi har. I praksis betydde dette blant annet at jeg ble mer bevisst på å ta vare på moren min og vi har i dag vært på utallige reiser sammen og utviklet en mye nærere relasjon. Vi har reist med bil til Nord Norge og sovet i telt, under åpen himmel og på unike overnattingssteder. Vi har sett midnattssola på sitt vakreste og sett nordlyset fra Hurtigruta. Vi fikk også oppleve Vestlandet med blomstring i Hardanger på sitt vakreste flere ganger, som moren min lenge hadde drømt om å få oppleve. Moren min elsker blomster.

Håp om bedre kreftbehandling i nær fremtid

Denne livserfaringen motiverer meg til å gjøre alt jeg kan for at kreft i nær fremtid blir en sykdom som kan behandles i de aller fleste tilfeller. Nyskapende forskning er avgjørende for å i neste fase utvikle effektive behandlinger. Gjennom å støtte Kreftforeningen kan du være med på å gi avgjørende bidrag til kreftforskere som jobber hardt for å gjøre en forskjell. Det er en enorm utfordring å løse kreftgåten, men idag mer enn noensinne tror jeg vi er i stand til å løse den. Vi har nå tilgang på langt mer informasjon og har en mye dypere forståelse av hva kreft er; hvordan kreft oppstår og utvikler seg over tid i menneskekroppen. Det er et uhyre sammensatt dynamisk maskineri hvor ´tannhjulene´ er koblet sammen litt forskjellig fra pasient til pasient. Det betyr at en medisin som fungerer godt for en pasient ofte ikke har like god eller ingen effekt på en annen pasient, selv om de har den samme diagnosen. Løsningen er å tilby en nøyaktig tilpasset behandling til hver enkelt pasient. Sammen med nye avanserte teknologier og riktig bruk av kunstig intelligens tror jeg vi kan forstå nok til å effektivt angripe kreftcellene til hver enkelt pasient. Men det er en stor jobb som må gjøres av hele miljøet på mange fronter og vi forskere trenger all støtten vi kan få, særlig fra Kreftforeningen. Vips en slant og vær med på å gjøre en forskjell! Alle donasjoner går i sin helhet til Kreftforeningen.

Takk for at du tok deg tid til å lese og se på bilder, og hjertlig takk til alle dere som allerede har gitt et bidrag; det betyr mye.

Beste hilsen

Jarle

*Ta gjerne en titt innom hjemmesidene til Institutt for Kreftforskning ved Oslo Universitetssykehus - Radiumhospitalet hvis du er nysgjerrig på å vite mer om hva forskerne holder på med idag:

ous-research.no/institute

IMG_8029_edited.jpg
IMG_8036_edited.png
IMG_8031_edited.jpg
IMG_8033_edited.png
IMG_8032_edited.png
IMG_8040_edited.png
Nine%20og%20meg_edited.jpg
Fattern%20og%20Vetle_edited.jpg
bottom of page